Skip to main content

Slovenien

Slovenien har en helt anden og meget spændende ferieform, end det de fleste regner med. Det lille land, lige syd for Østrig og med kun 47 kilometer kyststrækning, har noget helt specielt, nemlig termeferie eller kurbade som det hed i gamle dage. I det bjergrige land findes så mange varme kilder, at man simpelthen bader i dem, og det har man gjort, lige siden romerne udforskede området for mere end 2000 år siden. Romerne var meget opmærksomme på den heldbredende luksus fra kilderne. I Slovenien har man altså skabt en hel turistindustri på grund af det varme vand.

Gigantiske vandlande med mange rutchebaner, vandtårne og bobler i de store bassiner. Ungerne elsker at holde ferie i Slovenien, og med de enorme vandlande glemmer de helt, at der er noget, der hedder Adriaterhavet. Forældrene nyder det, når de små boltrer sig i vandmasserne. Der er mange muligheder for udflugter til blandt andet Sloveniens hovedstad, den idylliske by Ljubljana.

Traditionelt er Slovenien stærkt præget af de mange hundrede år under det østrigske herredømme, og det oplever man blandt andet i gastronomi og ølkulturen. Mange af menuerne på restauranterne minder meget om det, man spiser i Alpelandet mod nord. Slovenerne taler meget ofte godt tysk og de yngre generationer i turistbranchen er også gode til engelsk. En fordel ved at holde ferie i Slovenien er, at de bruger de samme bogstaver, som vi gør, selvom deres sprog er af slavisk oprindelse. Det er et lille land, der i gennem hele historien har være under en eller anden stormagt, men efter at Jugoslavien blev opløst, gjorde Slovenien sig selvstændig i begyndelsen af 1990erne og er i dag fuldt medlem EU.

Østlige Slovenien

Estivotravel tilbyder dejlig familieferie til Slovenien. Stort udvalg af luksuscamping i det østlige Slovenien. Det smukke Østslovenien er velsignet med varme termiske kilder, som feriegæster og lokalbefolkningen nyder godt af. Det er et smukt landskab med bjerge, floder og søer. Store områder er udlagt som nationalparker, og feriecentrene er en oplevelse for sig.Læs mere