Skip to main content

Ungarn

Ungarn har længe været et yndet feriested for solhungrende nordboere. Der er ikke så langt som til Middelhavet ,men Balatonsøen er til gengæld så stor, at den godt kan betragtes som et lille hav, i hvert fald hvis man er barn. Og for de mindste i familien vil Ungarn altid stå som et af de allerbedste minder fra barndommen. Den legendariske hovedstad, Budapest, ligger på begge sider af Donaufloden og kulturen, de imponerende bygninger samt broerne over floden er betagende. Landets historie er rig på spændene perioder i det centraleuropæiske område.

Kunst og musik har altid skabt store øjeblikke for de besøgende. Mange vil senere i livet mindes tilbage til den hyggelige restaurant ude på pusztaen, hvor man serverer serbisk bønnesuppe og kroatisk kottelet. Sigøjnermusikeren spiller indsmigrende musik for unge forelskede par. Tonerne fra hans czardasviolin kommer i et hæsblæsende tempo, så pigernes kinder bliver røde og blufærdige.

Hvad med selv at prøve at tilberede ungarske specialiteter, f.eks. en ungarsk gullasch. Det er ikke svært, men begynd gerne dagen før. Forskellige grøntsager, gerne med en kraftig smag og oksekød skåret i tern. Efter den første svitsning af ingredienserne tilsættes paprika og vand. Så skal gryden bare stå og simre i flere timer, mens I tager en afslappet eftermiddag hjemme ved ferieboligen. Lad gullaschen stå til dagen efter og så har i en fantastisk ret. Drik en god ungarsk rødvin til, og selvom det er midt om sommeren, så er det godt for os mennesker at få noget nærende føde en gang imellem.

Ungarerne er et utroligt venligt folkefærd, de er hjælpsomme, hvis man spørger om vej eller har andre problemer. De elsker deres land, historien og kulturen, og de fortæller gerne om det, så glæd jer til at besøge et af Midteuropas gamle kulturlande.

Balatonsøen

Estivotravel er eksperter i familieferie til Balatonsøen. Luksuscamping på de populære pladser og hygge i Ungarn. Den største sø i Ungarn er Balatonsøen, ca. 150 km i omkreds, med masser af feriebyer på begge sider af den lange sø. Her ligger feriestederne som perler på en snor, vandet er fremrangende og børnene skal rigtig langt ud, før de ikke kan bunde. Byerne her er hyggelige, og der findes overraskende gode indkøbsmuligheder. Vil I gerne på udflugt går der fra Balatonsøen direkte toge ind t...Læs mere